"Волфсбург" би "Реал" (Мадрид) с 2:0 в четвъртфинал от Шампионската лига. Тимът от града на "Фолксваген", който е и основен спонсор на "вълците" можеше да спечели и по-убедително, с което да направи реванша още по-труден за гранда.

Въпреки това "Реал" не е за отписване на "Бернабеу", но тази вечер изглеждаше направо неузнаваемо, особено след победата над "Барселона" с 2:1 в събота.

В 17-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Каземиро срещу германския национал Андре Шурле, а Рикардо Родригес не сбърка от 11-те метра. "Волфсбург" бързо нанесе и втори удар - още в 25-ата чрез Максимилиан Арнолд. "Реал" може би подцени съперника и до края на срещата не намери познатия си ритъм.

Най-чистото положение за гостите изтърва Кристиано Роналдо след почивката. Андре Шурле обаче като по чудо се размина с 3:0, а и други негови съотборници бяха близо до класиката в резултата.

В другия четвъртфинал нещата са още по-трудно предвидими, след като "Пари Сен Жермен" и "Манчестър Сити" направиха 2:2 във френската столица. Кевин де Бройне - бивш играч на "Волфсбург", откри за англичаните в 39-ата минута. Куриозна грешка в защитата на госите позволи на Златан Ибрахимович да изравни още в 41-ата. Шведът изтърва дузпа 14-ата - Джо Харт хвана ъгъла му и изби.

В 60-ата минута домакините за първи път дръпнаха в резултата чрез Рабио - 2:1. "Гражданите" обаче стигнаха до добър турнирен резултат в 72-ата, когато Фернандиньо изравни, помогна му и рикошет - 2:2.

И двата реванша са много интересни.