Над 200 души загинаха при срутване във въгледобивна мина в западния турски окръг Маниса. По думите на турския министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз 787 души са работели вътре по време на инцидента. Според турските власти причините за злополуката са взрив и пожар в електрическа подстанция. Йълдъз посочи, че повечето от смъртните случаи са в резултат на отравяне с въглероден оксид. 

В операцията по спасяване участват 400 души, а някои от миньорите са на дълбочина от 420 м. Според медийни съобщения миньорите не могат да използват асансьорите, за да излязат от мината, тъй като взривът е причинил прекъсване на електрозахранването. 

Инцидентът, който се случи в град Сома, на около 250 км южно от Истанбул, е една от най-тежките злополуки в мина в турската история. Спасителите се мъчеха днес сутринта да достигнат до над 200 миньори, които все още са блокирани в мината. Над 360 души са евакуирани до момента. 

На мястото на злополуката са изпратени много хеликоптери, линейки, а десетки близки на миньорите са се струпали в очакване на новини за близките им. Твърди се, че мината, в която стана злополуката, е най-голямата мина в селището Сома. В нея работели общо около 6500 души.