"Нещата вървят, трябва да има искри, ако всичко ако е гладко, ще бъде много изкуствено".

Това обяснение даде зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева за отношенията между Цветан Цветанов и вътрешната министърка Румяна Бъчварова. В четвъртък Цветанов разкритикува законапроекта за МВР. Парламентарната комисия по сигурност и обществен ред, която той ръководи, вчера отхвърли на първо четене предложението на вътрешната министърка, въпреки че всички 6 депутати от ГЕРБ бяха "за"

"Дебатът предстои, първото четене е само отварянето на законопроекта", разясни Караянчева по бТВ.

Тя отрече да има конфликт между Цветанов и Бъчварова, но добави:

"От внасянето на закони, които не работят, никой няма нужда."

От думите й стана ясно, че законът е бил подложен на "градивна критика".

"Трябва повече говорене, в този фрагментиран парламента ние се научихме да говорим. Трябва да убедиш хората, които подкрепят управлението. Трябва да има диалог", продължи Караянчева.

Когато се поставят нещата на масата, когато се говори открито- няма лошо. Това е градивна критика, трябв да свикваме. Но това няма да затрудни работата между министър Бъчварова и г-н Цветанов. Сега министър Бъчварова трябва да убеди колегите от другите групи, твърди заместничката на Цветанов.

Тя коментира и отношенията на ПГ на ГЕРБ с министрите, които бяха свързани с ДСБ и чиито оставки от управялващата партия поискаха с остра декларация.

"Ние не искахме техните оставки, искахме да разберем какво мисли министър -председателя за тях", стана ясно обаче днес, че всъщност това е било стрестест. 

"Ако той ги подкрепя и ние ще ги подкрепим. Искахме да чуем позицията на премиера. Не е добре да си в правителството, а да казваш, че си във властта", разясни позицията на парламентарната група на ГЕРБ към днешна дата Караянчева.