Един от основните заподозрени за терористичните атаки през ноември м. г. в Париж Мохамед Абрини е бил арестуван, съобщиха белгийските медии, цитирани от Би Би Си.

Има предположения, че Абрини е може би е и "мъжът с шапката" от брюкселското летище, който е запечатан от камерите по време на бомбените атаки от 22 март.

Властите съобщиха, че са извършени множество арести във връзка с атентатите в Брюксел, при които загинаха 32 души. В Париж през ноември м. г. бяха убити 130 души.

Прокуратурата на Белгия потвърди, че "има множество арести във връзка с атаките на летището и в метрото", но отказаха повече подробности.

Според медиите в страната 31-годишният Абрини, който се издирва от пет месеца, е бил арестуван в района Андерлехт на Брюксел. За него се смята, че е возил ключовия заподозрян Салах Абдеслам от Брюксел до френската столица.

Появиха се и информации, че някои от другите арестувани са заподозрени, че са помагали на Кхалид ел- Бакрауи, бомбения атентатор от станцията Малбеек на метрото в Брюксел, но това не е потвърдено.

Смята се, че Абрини, който е белгиец от марокански произход, е бил заснет на бензиностация заедно с един от парижките атенатори Салах Абедслам, който наскоро беше арестуван в Брюксел, два дни преди атаките във френската столица.