67 секунди. Толкова е видео записът, който от вчера се разпространява в социалните мрежи. Той показва трима души легнали на земята, с вързани със свински опашки ръце зад гърба, наобиколени от видимо повече мъже, чиито лица не се виждат.

Търки! Обратно! Гоу бак, бак търки! Обратно!", казва някой от доброволците.

Ноу България, гоу Търкия!“, допълва го друг.

Видеото е публикувано във фейсбук профил с име Joseph Louis Barrow - млад мъж от Бургас, който активно се занимава със силов спорт, показват снимките на стената му.

„Цивилните отряди за защита на жените и вярата

ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...
Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.
Действаме сами !!!“, пише в анонса към видеото.

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Антония Ангелов потвърди пред Нова телевизия, че вчера са получили такъв сигнал, а на място са открили само тримата мъже, които се представили са афганистанци.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов благодари на тези доброволни отряди.

„Лично разговарях с тях, казах им, благодарих им. Изпратих директора на „Гранична полиция“ да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва. Държавата е наша, обща. Всеки, който помогне, само едно „благодаря“ заслужава“.

Ден по-рано Българският хелзинкски комитет призова държавата да спре да толерира тези отряди.

ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ СЕ ОБВИНЯВАТ ВЗАИМНО ЗА ИДОМЕНИ

"Вместо да кърпи своя дрипав, плачевен правен ред, в който върховенството на правото се мярка само като утопия, държавата се зае официално да спонсорира насилници със социопатски тенденции – битови фашизоиди, и да институционализира субкултура на линч и нечовешко отнасяне с хора, търсещи убежище от война, съпътствана от масово изтребление на цивилни. А прокуратура няма".

Какво е вашето мнение по случая?

Могат ли граждани да заместват държавата в нейните правомощия?

Оправдани ли са действията на тези мъже?

Трябва ли властта да ги толерира?

До какво може да доведе това?

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016