Видеото бе дълго само 16 секунди. За първи път бе излъчено тази сутрин в предаването „Здравей България“ на Нова телевизия в редовната рубрика с видео карикатури на Чавдар Николов. В момента обаче този клип не присъства нито на сайта на NovaNews, нито на платформата за видео споделяне VBOX7, която е част от групата на Нова. Обикновено видео карикатурите се качват и на двата сайта. Така стана и тази сутрин, но...

Няколко часа по-късно видео карикатурата е била свалена, но следите не са заличени успешно и все още се виждат. Клуб Z успя да възстанови видеото и може да го видите по-долу. Сега за самия клип:

В началото на черен фон се появява надпис:

681

КОНСКА ОПАШКА

В следващия кадър се вижда Хан Аспарух, който развява конска опашка – символ на прабългарите, следван от своите воини. Музикалният фон е „Българска рапсодия Вардар“ от Панчо Владигеров.

Следва нов надпис на черен екран:

2016

СВИНСКА ОПАШКА

Музиката вече е различна – инструментал от Момичето с перлените коси“ на унгарската група „Омега“, която обаче в България е популярна и като „Батальона се строява“. В кадър вече е Бойко Борисов, който развява свинска опашка, а зад него се разпознава Динко, следван от друго здраво момче, приличащо на арестувавия в Бургас Перата.

Ако напишете в Google "Здравей България свинска опашка", ще получите резултат. Той изглежда ето така:

Ако решите да кликнете върху линка обаче, ще бъдете информирани, че такава страница не съществува:

Опитахме да открием клипа и във VBOX7 с линка, на който го гледахме сутринта:

Не е известна причаната за свалянето на клипа. От ПР отдела на Нова телевизия обещаха да се запознаят със случая. Клуб Z ще публикува тяхната позиция, когато я получим.

А вие може да гледате откъс от днешното издание на "Здравей България" от YouTube канала на Клуб Z.