Респект, Чавдар Николов! Така водещата на сутрешния блок „Здравей, България“ Анна Цолова коментира случая с изтритата видео карикатура „Свинска опашка vs Конска опашка“ на Чавдар Николов. В сряда клипът, осмиващ позицията на премиера Бойко Борисов за ловците на мигранти, неочаквано изчезна от сайтовете на „Нова броудкастинг груп“ и „Нет инфо“ – часове след излъчването му в ефир.

Според обяснението на Цолова видеото не е било сваляно от онлайн платформите на Нова – видео карикатурата действително присъстваше в цялостния запис на на предаването, но не и като самостоятелно произведение, както досега. Но междувременно бяха изтрити всички досега излъчвани клипове на Николов в същите сайтове, както и във Vbox7.

Късно снощи Нова телевизия разпространи официалната си позиция за странното изчезване на карикатурите на Чавдар Николов от сайта http://novanews.novatv.bg и от сайта за видеосподеляне vbox7.com, който също е на медията.

Според становището на тв канала договорът на карикатуриста с компанията  "Нет Инфо" е прекратен, тъй като видеата с творчеството на Чавдар Николов не са оправдали очакваните посещения.

Обяснение по „карикатурния въпрос“ бе дадено след 18 ч. и от управителя на „Нет Инфо“ Христо Христов. Според него клиповете били свалени заради неефективност – карикатурите не били достатъчно гледани. 

Свалянето на карикатурите е съвпадение с решението на „Нет инфо“ да прекрати проекта, повтори тази сутрин Цолова. За да докаже, че това нямало връзка с редакционната политика на медията, водещата пусна два пъти един след друг видеото „Свинска опашка vs конска опашка“.

Чавдар Николов ще бъде канен и занапред в студиото на Нова – като гост, с коментарите и сатирата си, обяви от екрана водещата Цолова.

Пред „Площад Славейков“ вчера Чавдар Николов заяви, че му е било обяснено неофициално, че от Нова тв не искат повече негови карикатури от него и договорът му е прекратен.

„Изглежда свинските опашки влияят много лошо на диктаторите“,коментира Николов.