В истински кошмар се превърна желанието на една баба да направи изненада на внучето си. Тя купила царевични пръчици с подарък за малката Елена, но за неин ужас, когато го отворили вътре открили, че той е ... черно траурно шалче, разказва БГНЕС. 

Случаят е от подбалканското градче Гурково.

Жената заедно с внучето си отишли до близкия магазин, за да напазаруват, редом с покупките за домакинството те купили и въпросните пръчки. С прибирането си, детето посегнало към пакета и го отворили. А вътре намерили "странния" подарък.

Бабата на момиченцето е дългогодишна детска учителка в Гурково. 

"40 години работя с деца, отделяла съм им голямо внимание, с много обич съм ги обграждала и не мога да си представя, че някой ум може да сътвори това - да сложи този траурен шал за подарък на дете", разказва тя.

Производител на въпросните царевични пръчици е казанлъшката фирма "Тодорови 1988" ООД. Клуб Z потърси фирмата за коментар. При позвъняване обаче се чуваше само "абонатът временно е ограничил входящите си обаждания".

Потърсихме и Комисията за защита на потребителите.

"Запознати сме със случая и вече той се проверява от експертите ни", посочиха от ведомството на Димитър Маргаритов.

Проблемът в случая е, че тази история изглежда като проява на лош вкус или грешка с морални вреди, но нарушаване на потребителските права вероятно би било трудно доказуемо.