Нова тв е възстановила интернет канала с видео карикатурите на худочника Чавдар Николов и го е поканила отново да работи за нея. Това съобщи самият Николов по време на протест, който събра над 200 журналисти и художници в градинката пред "Кристал" в София. Николов каза, че още обмисля предложението дали да се върне на работа в Нова тв.

Протестът под надслов #СтигаВечеСвинщини беше организиран в социалните мрежи, като повод за него стана изтриването от Нова тв на видео карикатурата на художника "Свински опашки vs конски опашки", която изобразяваше Бойко Борисов и Динко под вееща се като знаме свинска опашка, от своята платформа за видеосподеляне - VBOX7, както и от сайта си. С нея бяха изтрити и всички останали карикатури на Николов.

НОВА СВАЛИ ВИДЕО КАРИКАТУРА С БОЙКО БОРИСОВ И ДИНКО

На протеста първи се отзова екипът на хумористичния вестник "Стършел" - Михаил Вешим, Румен Белчев, както и други колеги-карикатуристи. Някои от протестиращите носеха разпечатка на последната карикатура, с която Чавдар Николов коментира отстраняването си от Нова тв.

Николов съобщи, че каналът му във VBOX7 е вече е възстановен. Това заявиха още вчера и от Нова тв.

ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ЧАВДАР НИКОЛОВ ПРОВОКИРА ПРОТЕСТ #СТИГАВЕЧЕСВИНЩИНИ

Последната карикатура на Чавдар Николов стана хит в социалните мрежи.

 

Бившият военен министър Николай Цонев и независимият депутат Георги Кадиев.

 

Бившият евродепутат Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева, бивша съпруга на лидера на "Атака" Волен Сидеров.
Карикатуристът Христо Комарницки от в. "Сега" (вляво) също дойде на протеста.