Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на депутатката Ирена Коцева и на зам.-кмета на София по транспорта Любомир Христов, твърдят източници от управляващата партия.

Причината - разследване на Нова тв, според което фирма, в която съпругът на избраничката е съдружник, е спечелила обществена поръчка за монтаж на 60 нови спирки за градския транспорт в столицата. Самият търг е бил пуснат от Центъра за градска мобилност, но за ресора в общината отговаря Христов. Той самият е бил засичан с автомобила си пред къщата на семейство Коцеви в Самоков, става ясно от проверката на Нова тв. Според репортажа независими експерти смятат, че цената на навесите е завишена спрямо пазарната. 

Борисов е поискал оттегляне на Коцева от парламента в разговор по телефона с нея сутринта. До 12,30 ч в деловодството на Народното събрание оставка не беше депозирана. В момента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов води разговор с Коцева. 

Според избраници от ГЕРБ оставката на Христов е поискана от лидера на партията чрез кметицата Йорданка Фандъкова. Обратна връзка от общината до ранния следобяд нямаше. 

Очаквайте подробности.