По повод появилата се "ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ" снимка и информация в медиите относно автомобил Nissan GTR с табела на Варненска митрополия на предното стъкло пред Grand Mall Varna, желаем да Ви уведомим че Варненска и Великопреславска митрополия, митрополит Йоан, както и свещениците от епархията НЕ ПРИТЕЖАВАТ такъв личен или служебен автомобил.

Това пише в официално кратко съобщение на сайта си Варненската митрополия.

Наблягането "за пореден път" не е случайно. От канцеларията на дядо Йоан бяха принудени да се оправдават за нисана и на 21 декември 2015 г., когато същите кадри излязоха с подобаващите цветущи заглавия "Варненските попове яхнаха Нисан GTR".

Съвпадението е, че и тогава и сега снимките излизат по време на последния период от постите поста - буквално дни преди най-големите празници, съответно - тогава Рождество, сега Възкресение.

Тузарската кола на Варненска митрополия се появи на нови снимки, избухнаха заглавията вчера - първия ден от Страстната седмица.

 

Не става ясно кое им е новото на снимките.

Всичко тръгва от туит от първите часове след полунощ вчера на потребителя Gradinko който се е подписал като "отговорник по атеизма". Кратка проверка показа, че "Капитал" е писал за Динко Господинов-Градинко - "професионален уеб дизайнер и професионален гражданин". 

Във Варна автомобилните ядове на клириците не са новост. Покойният дядо Кирил беше обект на ожесточени постоянни критки за това, че се возеше и дори благославяше през прозореца на "Линкълн"-хибрид.