Голмайсторът на "Лестър" Джейми Варди бе избран за футболист на годината в Англия за сезон 2015/2016 в допитването на Асоциацията на футболните журналисти. 290 представители на медиите гласуваха, а нападателят получи 36 процента от гласовете. Триумфът на "лисиците" в допитването е пълен - топ 3 допълват Риад Марез и Н'Голо Канте, съотборници на Варди.

Тази вечер тимът може и предсрочно да стане шампион, стига "Тотнъм" да не спечели лондонското дерби с "Челси". Но дори това да стане и празненствата в Лестър да се отложат, отборът на италианския треньор Клаудио Раниери се нуждае само от 2 точки в последните два кръга.

29-годишният Джейми Варди, който стана и национал и най-вероятно ще играе и на "Евро 2016", реализира 22 гола и даде 6 асистенции в 34 мача от Висшата лига. Той подобри рекорда на Рууд ван Нистелрой за най-много поредни мачове с отбелязан гол - 11 поредни от елита на Англия от 29 август до 28 ноември. Балансът му можеше и да е по-добър, но заради червен картон Варди изтърпя два мача наказание.

"За мен е голяма чест да спечеля толкова престижна награда и името ми да бъде записано до толкова страхотни футболисти. Благодаря на Асоциацията на футболните журналисти и на всички, които гласуваха. Искам да благодаря на съотборниците си, които са причината да постигна това. Благодаря още на мениджъра, треньорския щаб и феновете за тяхната подкрепа", написа Варди, който ще поучи отличието си на 12 май.