Лидерът на НФСБ Валери Симеонов посочи "Протестна мрежа", кръга "Капитал" и президента Росен Плевнелиев като организатори на активната кампания от българите в чужбина срещу промените в Изборния кодекс, които го вкараха в личен конфликт със сънародниците ни зад граница заради орязването на изборните станции, предвидено в приетите промени в Изборния кодекс.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КЪМ БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА: НЕ НИ СЕ МОТАЙТЕ В КРАКАТА

"Валери Симеонов не е срещу българите в чужбина. Писмото е написано до г-жа Елена Хамбарджиева и шепата хора, изкарали малките си деца на протест пред посолството в Лондон", заяви Симеонов пред Нова тв. "Писмото е до активистите на "Протестна мрежа", където е и г-жа Елена Хамбарджиева. Хамбарджиева от години е автор в сайта на "Протестна мрежа", активист, добре познат от доста години", допълни той.

Вчера "Протестна мрежа" поиска оставката от парламента на Валери Симеонов заради писмото до Хамбарджиева и последвалата му защита в ефира на неговата телевизия СКАТ с думите „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“.

ПРОТЕСТНА МРЕЖА: ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ДА НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТА

После Симеонов разви и тезата за кръга "Капитал", показвайки разпечатки на коментари от сайта на "Протестна мрежа":

"Ето ви най-активните автори и блогъри. Ето, ще видите Силвия Атипова, госпожата има в София и Лондон големи модни магазини, госпожата има статии в "Капитал". Ето друг автор, Димитър Иванов, също със статии в "Капитал. Кръгът "Капитал"... една и съща група овряква цялото обществено пространство и говори от името на българите в чужбина", заяви Симеонов.

Разследването на Симеонов показало, че всички гореспоменати хора изпращали писмата до медиите от един и същ имейл - ivo@gornabanya.com на Иво Мирчев. 

"Иво от Горна баня (Иво Мирчев, б.р.) е сравнително отскоро успял бизнесмен, приближен на кръг около Иво Прокопиев", обяснява Симеонов. "Той има фирма "Про смарт", която произвежда платки за бойлери и климатици, които изнася в нови кутии за Турция", допълни лидерът на НФСБ, но не изясни това по какъв начин е свързано с Изборния кодекс.

Накрая Симеонов затвори цялата схема:

"Протестна мрежа" е доста приближена до кръга "Капитал", който е приближен до президента. Президентът си формулира активно мероприятие, за да наложи вето на закона", смята Симеонов.

Той коментира и репликата си "Стига с тази демокрация".

"Въпросната реплика е по повод обаждане на зрител и не трябва да се вади от контекста. Такава демокрация, при която Турция ще се бърка във вътрешните работи на България, не ни трябва. Турция ни залива с фалшиви гласове и протоколи - от 136 секции гласували по 1500-600 човека, а в Сан Франциско и Сакраменто по 30-40", казва Симеонов.