Известният британски рок музикант Ози Озбърн заяви в интервю за „Велт ам Зонтаг“, че вижда в кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп "следващият Хитлер". Това съобщи БГНЕС.

"Доналд Тръмп ми внушава страх. За мен това е следващият Хитлер. Той, по дяволите, е ненормален. Въпреки че до известна степен мога да разбера защо този тип успя да привлече толкова много американци... Той сам се спонсорира и говори на език, разбираем от работническата класа" , казва музикантът.

Легендарният вокалист на Black Sabath и Black Label Society е уверен, че следващият президент на САЩ ще е Хилъри Клинтън - кандидатката на Демократическата партия. Озбърн обаче се съмнява, че тя ще изпълни предизборните си обещания.

Британският музикант, задавал модата в рок и хеви метъл музиката в продължение на десетилетия, в момента живее в САЩ.

След оттеглянето на Тед Круз и Джон Кейсик от надпреварата за номинация на Републиканската партия за президент, Тръмп на практика се превърна в кандидата на Републиканците за изборите. Те са на 8 ноември тази година.

Преди дни и Rollimg Stones разкритикуваха Тръмп и обявиха, че не желаят той да използва музиката им по време на кампанията си.