Правителството на Бойко Борисов ще се самосъбори, няма да падне с вот на недоверие.

Това обяви депутатът от ДПС и доскорошен съпредседател на движението Рушен Риза в хасковското село Караманци, цитиран от БНР. Той бе там по случай отбелязването на 32 години от началото на т.нар. Възродителен процес.

Според избраника се очакват предсрочни парламентарни избори напролет

"България не заслужава такова правителство. Правителството трябва да бъде малко по-диалогично. Правителството трябва да чува и гласа на опозицията. Според мен, правителството отдавна е изчерпало възможностите си. Даже,според мен, продължи малко повече, отколкото трябваше да продължи", заяви Риза

По думите му препъни-камъкът за кабинета "Борисов 2" са проблемите с Изборния кодекс. Риза дори нарече промените в изборните правила "кулминацията на всички проблеми, които досега се събираха и по един или друг начин, само и само някой да си реализира своите кадри във властта". 

От ДПС са категорични, че ако няма промени в Изборния кодекс ще бъдат сезирани и европейските институции, а не само Конституционният съд. От движението смятат, че задължителното гласуване противоречи на основния закон.