Личното ми мнение, е че предсрочни избори ще има след президентските, заяви пред бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова, която беше избрана в неделя за лидер на партията. Нинова очертава в 4 стъпки своя план за управление на Столетницата:

Превръщаме БСП в опозиция. Правим алтернатива на това, което прави Бойко Борисов и съсипва държавата. Сваляме кабинета на Борисов. Отиваме на предсрочни избори.

 

КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА БСП, ПОБЕДИ МИКОВ С 46 ГЛАСА

"Няма да се разбираме с Бойко Борисов. Ставаме твърда, ясна, категорична опозиция", декларира Нинова. "БСП тръгва като остра партия вече, не като отделни остриета, хора, а като цяло остра партия", категорична е тя.

"Никога не съм била член на друга партия преди БСП. Партия се избира един път в живота. Аз съм си избрала пътя", казва новата лидерка на БСП, за която някои медии пуснаха слухове, че симпатизирала на СДС, защото по времето на кабинета на Иван Костов е била назначена за шеф на тогава държавното предприятие "Техноимпекс".

"Не съм била симпатизант на СДС, не съм участвала никога и в техни мероприятия", казва Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че няма да се кандидатира на ппрезидентските избори, след като през последните месеци нейното име беше спрягано като евентуален вариант. Изборът на кандидат за президент от БСП предстои след свикването на новите органи на партията, казва тя.

Според Нинова Румен Овчаров няма да намери място в новото изпълнително бюро на БСП, но вероятно там ще влезе бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев.