СТЕФАН МИЛАНОВ

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира днес пред Клуб Z твърденията на следовател Бойко Атанасов, че е обект на незаконни СРС.

„Мога да гарантирам само, че при това ръководство на прокуратурата, спрямо колегата Атанасов не са прилагани СРС. Такъв факт не ми е известен“, каза Цацаров.

СЛЕДОВАТЕЛЯТ, ЗАГОВОРИЛ ЗА "ШПИЦКОМАНДА НА ЦАЦАРОВ", ПОДСЛУШВАН НЕЗАКОННО

                              Бойко Атанасов

Както Клуб Z писа вчера, следователят, прочул се с изявлението си за шпицкоманда в прокуратурата под ръководството на Цацаров, показа удостоверение от Бюрото за контрол на СРС. В него институцията, оглавявана от Бойко Рашков, пише, че спрямо Атанасов е прилагано специално разузнавателно средство с поне две нарушения – не е написано за какво престъпление ще го следят, и разрешителното е издадено от ръководител от Софийския окръжен съд. Като магистрат Атанасов може да бъде подслушван само с подпис на шефа на Софийския градски съд или оторизиран негов заместник.

На въпрос на Клуб Z ще провери ли прокуратурата тези твърдения, Цацаров отговори, че съгласно процедурата по закон, ако пристигне писмо от председателя на Бюрото за контрол на СРС, те непременно ще направят проверка.