Ще се радвам, ако АБВ и БСП имат общ кандидат за президент, заяви вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин на последната си пресконференция пред медиите. Той отхвърли предположенията, че се оттегля от властта, за да бъде единният ляв кандидат за държавен глава и предположи, че ако се търси такава фигура, тя няма да е от редиците нито на АБВ, нито на БСП. 

Калфин има възможност да продължи мандата си като народен представител или да се върне към работата си като евродепутат, но увери, че не си е търсил работа в Брюксел. За работа в Народното събрание все още не е взел окончателно решение.

"Преминаването от изпълнителната в законодателната власт не е най-вълнуващото упражнение. Предстои да взема решение", коментира министърът в оставка.

Групата на АБВ е готова да започне разговори с БСП за засилване на левицата, заяви още Калфин и допълни, че е готов да допринесе за това те да са успешни и да не дразнят прекалено много хора.

Заедно с него си тръгва и целият му екип, но всеки от заместниците е готов да съдейства на новия министър за довършването на започнатите социални политики.

 

Очаквайте подробности.