ДПС никога не е искала да оглавява службите за сигурност на всяка цена. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, пред журналисти в парламента. Така той коментира изявлението на лидера на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев, че от ДПС са настоявали за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, за да имат свой представител на позиция в сферата на сигурността.

"Явно той е почувствал нужда и необходимост да го направи това нещо. Неговите емоции, чувства, възприятия, включително и нещата, които са в субективното му пространство няма да коментирам. Там има едни твърдения, които са в полето на компетентните органи и тях не бихме могли да коментираме", опита да обясни Карадайъ.

Според него в момента Станишев помага на премиера Бойко Борисов да измести основната тема от дневния ред на обществото.

"Тя е свързана с кризата на управление, с кризата на властта, правителството и стабилността в страната, опитвайки се да я измести и връщайки теми назад. Опитвайки се да внушава позиции. С това нещо се опитва да измества дневния ред в обществото, а днес в обществото основната тема е кризата на властта и тя е факт с всичките тези оставки", каза председателят на ДПС.

И допълни:

"За службите за сигурност бих могъл да кажа нещо категорично и ясно. ДПС никога не е искало да оглавява службите за сигурност на всяка цена. В службите за сигурност имат своето необходимо и задължително място и малцинствата, което според нас е гаранция за стабилност и сигурност в държавата".