Басистът на "Мотли Крю" и "Сикс Ей Ем" Ники Сикс обяви в ефира на радиошоуто си "Сикс сенс", че вокалът на "Кис" Джийн Симънс вече не е неговият герой.

Поводът - дебелашки според басиста изказвания на Симънс за смъртта на легендарния музикант Принс, който почина внезапно на 21 април на 57 години.

ПУРПУРЕН ДЪЖД В НОЩТА, В КОЯТО ПАРИТЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО (ВИДЕО)

Симънс нарече смъртта на Принс "патетична" и обяви, че музикантът "се е самоубил с употреба на наркотици". Заради бурята от коментари първо китаристът Пол Стенли от "Кис" се извини за думитне на колегата си. Самият Джийн Симънс също се извини публично като обвини и медиите, че не са го цитирали точно и са "раздухали историята".

Това обаче се оказа твърде недостатъчно за Ники Сикс. Той първо се обърна към Симънс в Twitter в послание с хаштаг "FromHeroToZero" (от Герой до Нула - б.а.), в което заявява:

"Последните безсърдечни и пропити с незнание твърдения за смъртта на Принс показват защо той вече не е моят герой и на когото и да е" 

След това в собственото си радиопредаване по басистът продължава:

"Нищо от това, което казва Джийн Симънс не резонира с мен. Ако си в позицията на Джийн се предполага да имаш нещо повече от тесногръдо и грубиянско отношение към това, което се случва на земята."

Сикс стига и по-далеч в яда си и обявява в ефира какво мисли вече за вокала на "Кис": 

"Мисля, че той е надценен късметлия, който се облича като клоун. Написал е някои добри песни, макар да не го е правил скоро, и обича да се хвали със себе си. Аз обичам моите герои да бъдат смирени, обичам моите герои да имат състрадание, да бъдат отворени към промяната. Не обичам моите герои да бъдат егоистични задници. Джийн Симънс, вече не сте моят герой!"

Чуйте подкаста от коментара по радиото на Ники Сикс в оригинал: