Кого награждават с тайни укази? Познахте - участниците в тайни операции. Меркадер уби Троцки с алпийска кирка, Сталин го награди. Сътрудниците на Главнотго разузнавателно управление Яблочков и Пугачов ликвидираха един от чеченските сепаратистки лидери Зелимхан Яндарбиев. Путин ги награди. Пък и Анатолий Сердюков (сваленият през 2012 г. и даден на съд за присвояване руски военен министър - б.р.) бе амнистиран, тъй като се оказа, че е бил тайно награден заради войната с Грузия.

Точно като за участие в спецоперации Путин отличи 300 пропагандисти със свой таен указ от 22 април. Те са наградени за информационния тероризъм, пуснат в действие срещу руския народ и народа на Украйна.

За да почнат хората взаимно да се избиват, стрелят и замерят с коктейли "Молотов" (а именно това става в Източна Украйна, стана и в Одеса), те трябва първо да се намразят един друг. Тази задача е страшно сложна, когато е необходимо да породиш ненавистта към братски народ. Все пак става дума не за ислямски екстремисти, не за чеченски бунтовници, не за "Ал Кайда".

Украинците са близки православни славяни, Киев е майка на руските градове, а Киевска Рус е цитаделата на руската цивилизация.

Колко трябва да се пеним и истеризираме, за да втълпим в главите на хората, че в Киев има хунта, фашисти и бандеровци. Че тези, които не са съгласни с анексирането на Крим и не подкрепят донецките сепаратисти, са пета колона и национални предатели. Че тези, които излязоха на Майдана, получават пари от Държавния департамент на САЩ. Та това е адска, мръсна работа, основана върху безпросветна лъжа и цинични сметки. Пропагандистите са участници във войната и на съвестта им е кръвта на оглупелите от лъжата и ненавистта хора.

Кремъл води съвременна война. Някога преди атаката имаше артилерийска подготовка с "Катюша", "Град" и системи за заплов огън. Сега артилерийската подготовка е за зомбиране. Трябва да скараш народите помежду им, да предизвикаш отвращение, трябва да внушиш ненавист и страх, трябва само при появата на украинския флаг да се привиждат бандеровци и да се свиват зениците и юмруците... Ернстовците и Габреляновците, Кулистиковците и Добродеевците направиха всичко това. (Константин Ернст, Арам Габрелянов, Владимир Кулистиков и Олег Добродеев са шефове на руски тв канали, наградени от Путин за отразяването на войната в Украйна - б.р.)

Те са участници във войната и на съвестта им е кръвтта на оглупелите от лъжата и ненавистта хора. Наградиха ги като участниците във войната и съучастници в убийствата. А след това ще ги амнистират, когато ги уличат в мошеничество.
Като Сердюков.

* Авторът е руски политик и държавник. Един от създателите на партия „Съюз на десните сили“. Бил е първи вицепремиер по времето на Борис Елцин. Кандидатира се неуспешно за президент на изборите през 2008 г. От 2012 г. Немцов е съпредседател на обединената Републиканска партия на Русия - Партия на народната свобода. Статията му препечатваме от блога iPress.ua.