Новият социален министър ще е Зорница Русинова. Това каза премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"15 години е там. Беше зам.-министър. При Калфин се справяше добре. Искам да има приемственост. Има подкрепа, като поразпитах малко. Очаквам подкрепа от социалните партньори - работодатели, двата синдиката. Тя отговаряше и по европейските програми. Много добре приета в Брюксел.  С помощ от наша страна, както помагахме и на Калфин, ще се справи"

Борисов коментира и вчерашното изказване на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ресорът ще бъде поет от вицепремиера Томислав Дончев.

"Понеже в Бъ;лгария медиите са не 100% свободани, а 1000 не мога да се меся във вашите очаквания. От мене да сте чули нещо по темата.? Цветанов има своето мнение.  Томислав Дончев е много добър министър, но той на практика има отношение към три ресора. Преди два дена сме в Лондон и аз се учудвам и даже се забавлявах с вас. Но понеже сме в Лондон и английският хумор е нещо, което на мен много ми допада.  Така се позабавлявах с вашите очаквания.

Томислав Дончев е от войниците на ГЕРБ. Няма шанс да не се съгласи с нещо, което партията или аз като правителство му кажем. Тези, които се опитват да си направят пак на мой гръб някаква реклама, изобщо не е вярно".

Това заяви Борисов.

Очаквайте подробности!