Живот без езикови бариери? Това е възможно според създателите на устройството Pilot, което е почти като Вавилонската рибка от "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Нюйоркската компания Waverly Labs разработва Pilot от две години, като смята в скоро време да лансира кампания за финансирането му чрез платформата Indiegogo. Устройството представлява комплект от две безжични слушалки и приложение за смартфон. Всеки от събеседниците си пъха в ухото по една "тапичка" и след това говори на другия, като преводът върви в реално време с механичен глас.

Комплектът ще може да се използва и за стерео слушане на музика.

Първоначалната поддръжка е на английски, немски и френски език, като предстои разработването и на други модули, които ще могат да се зареждат на смартфона. Удобството е, че по този начин за комуникацията няма да е необходима връзка с интернет. От друга страна в този случай наборът от думи и фрази е ограничен.

Скайп също предлага гласов превод в реално време чрез Skype Translator, като поддържа седем езика - английски, немски, френски, китайски, португалски, италиански и испански.

СКАЙП СТАВА ВАВИЛОНСКАТА РИБКА

Устройството ще е на пазара през пролетта на 2017 г., казват от Waverly Labs, като смятат да го продават за $299.