"Бих говорил с него, нямам проблем да започна диалог с Ким Чен Ун."

Това са думите на Доналд Тръмп по адрес на Ким Чен Ун, съобщи БиБиСи. Американският кандидат-президент на Републиканската партия не се смути от идеята да разговаря със севернокорейския лидер, въпреки изключително лошите отношения между двете страни.

За Северна Корея САЩ е враг №1. За САЩ Северна Корея от години е държавата, по отношение на която и дипломатичния език става почти груб.

Хилъри Клинтън, която по всичко личи ще се изправи срещу Тръмп за най-високия пост в САЩ, бе критична към "налудничавото увличане" на бизнесмена по лидерите с желязна ръка. Той е изразявал симпатии и към други авторитарни държавни глави, като руския президент Владимир Путин.

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп е отворен за диалог със Северна Корея и Ким Чен Ун.

"Бих говорил с него, нямам проблем да започна диалог с Ким Чен Ун", каза Тръмп, цитиран от Би Би Си.

Най-големият конкурент на Тръмп в редиците на Демократите - Хилъри Клинтън, осъди "налудничавото увличане" на бизнесмена по чуждестранните силни на деня.

Едновременно с това Тръмп заяви, че "изглежда няма да имаме много добри отношения с Великобритания". Вървят слухове, че тойще посети Острова преди изборите. Бизнесменът-политик бе критикуван както от премиера Дейвид Камерън, така и от новия кмет на Лондон Садик Кхан. А преди няколко месеца започна петиция за забрана Тръмп да стъпва в Обединеното кралство.