Ирина Коцева, депутатката от ГЕРБ, която подаде оставка заради скандал с обществена поръчка, бе заместена днес, след като парламентът прие нов народен представител на нейно място. Става дума за Иван Стойнов, неуспешен кандидат за кмет на партията за град Златица.

Той положи клетва на пленарното заседание днес.

Според разследване на Нова ТВ фирма, в която съпругът на Коцева е съдружник, е спечелила обществена поръчка за монтаж на 60 нови спирки за градския транспорт в столицата. Самият търг е бил пуснат от Центъра за градска мобилност, но за ресора в общината отговаря Любомир Христов, зам.-кмета по транспорта на София. Той е бил засичан с автомобила си пред къщата на семейство Коцеви в Самоков, става ясно от проверката на Нова тв. И зам.-кмета, и депутатката не отрекоха, че са семейни приятели.

ПГ на ГЕРБ първоначално не поиска оставката на Коцева, но след като премиерът Борисов настоя, тя си я подаде, като заяви, ме го прави, за да запази чисто името на партията. По-късно разкри, че ще продължи учителската си кариера, но и ще бъде шеф на местната структура в Самоков.