Още един депутат от ГЕРБ, напуска парламентарната група на Бойко Борисов, обяви в Сливен Николай Бареков. След Светлин Танчев към „България без цензура“ се присламчва и Даниел Георгиев. Днес той е подал молба за напускане на ПГ на ГЕРБ. Така депутатите на ББЦ стават четирима – Румен Йончев, Георги Марков, Светлин Танчев и Даниел Георгиев.

Клуб Z опита да се свърже с Георгиев, но телефонът му бе изключен.

„Каня го публично да стане част от експертния екип на ББЦ“, заяви Бареков след откриването на партиен офис в Сливен. Според него Даниел Георгиев е една от жертвите на "цветановщината" в ГЕРБ – и психически, и физически.

„Всеки, който иска да гласува за ГЕРБ, сега ще трябва да гласува за нас, защото техният експертен потенциал е при нас", коментира още Бареков.

Той бил убеден, че ББЦ ще получи „200 хил. гласа от ГЕРБ“.

Даниел Георгиев се прочу през 2012 г., когато се оказа, че НАП го е проверявала за несъответствия между имуществото и доходите му. Такива не бяха открити. Народният представител, който е син на кмета на Ботевград Георги Георгиев, не бе декларирал, че е придобил части от 16 бивши общински имота на ниски цени.

От Сметната палата тогава не коментираха за какви точно несъответствия са предали документите на Георгиев на НАП, но според него самия тогава ставало въпрос за "100 метра ливада" и за обикновено забавяне да се отрази промяната в декларацията. За занижените цени на частите от общинските имоти Георгиев обясни, че всеки има право да определи цена, иначе в последните години нямал промяна в имотното си състояние.

Проверката на НАП за имуществото и доходите на тогавашния ГЕРБ-ер е била за периода 2006 - 2011 г. и е включвала всички имоти, автомобили, покупки, плащания по договори, сделки, които се облагат с ДДС, и т.н. "В резултат от извършената проверка органите по приходите са установили, че няма несъответствие между притежаваното имущество от лицето и придобитите от него доходи, и не следва да се предприемат последващи контролни действия", се казва в становището на данъчните.

Според медийни публикации Георгиев и семейството му са известни най-вече с многобройните си имоти, голяма част от които всъщност са бивши общински терени, минали през един купувач. По тази схема с имоти или части от такива се е сдобил не само синът на градоначалника и депутат, но и съпругата му Деспина. По много от сделките продавачът продава на членове на семейството при по-ниски цени от платените преди това на общината. Кметското семейство се сдобива и с терени на територията на огромен военен имот от 192 декара, прехвърлен от правителството на общината.