Американски кандидат-сенатор нарече "животно" президента Барак Обама, съобщи в. "Хъфингтън пост".

Бизнесменът Карлос Беруф от Флорида отправил обидата преди няколко дни на среща на окръжния актив на Републиканската партия. Той се бори за мястото на Марко Рубио, чийто мандат изтича след няколко месеца.

Беруф, който е от кубински произход, отказва да вземе думите си назад. Той пренебрегва призивите на опонентите си за да извини. Медиите във Флорида разпространиха клип с тирадата му.

"За съжаление в продължение на 7 години и половина това животно, което наричаме президент, методично, като хирург, по доста интелигентен начин съсипа тази страна и разруши въоръжените сили не при един, не при двама, а при трима секретари на отбраната. И всички те написаха книги за това", заявява Беруф.

И продължава:

"Рано или късно ще откриете, че това е било планирано, че той иска да бъдем просто друга страна. Аз не искам да бъда друга страна. Аз искам да бъда Съединените американски щати, най-великата страна в света."

Изказването му е посрещнато с бурни аплодисменти.

Преди месец Беруф отправил призив, с който надминал дори Доналд Тръмп. Милиардерът, който най-вероятно ще бъде кандидат-президентът на републиканците наесен, поиска наскоро да бъде забранено на мюсюлмани да влизат в САЩ. Предприемачът от Флорида пък настоя за забрана за влизане в страната на всички граждани на страни от Близкия изток.