Един от тримата мажоритарни собственици на "Левски" - Иво Тонев, най-накрая все думата пред клубната телевизия. И отговори на някои въпроси, отправени му дори от хора от управителния съвет на клуба, като например привържениците.

Защо Стойчо Стоев бе сменен с Люпко Петрович, какви са мотивите за тази промяна? Кога ще бъде приет бюджетът за следващата година? И т.н. и т.н.

Тримата босове на клуба поели ангажимент до 30 юни да подготвят проектобюджет, който да бъде разгледан и гласуван от управата. По разчета се работело от месец, уверява Тонев.

"Промяната е направена с цел да бъде развит нашия отбор, да има много по-голямо самочуевствие, да бъде доразвит стила на игра, който беше изграден от Стойчо Стоев, така бизнесменът аргументира смяната на треньорския пост. - Може би тук е и момента да изкажа своята благодарност към него. Той е човек, който премина през трудни периоди в "Левски". Заедно със спортния директор успяха да се справят със ситуациите, пред които бяха изправени."

"Но категоричното мнение на целия управителен съвет беше, че ние оттук-нататък трябва да търсим по-добро развитие, допълнително надграждане над това, което беше направено за една година. По тази причина се спряхме на Люпко Петрович. Човек с изключителни успехи, човек който е постигнал успехи в предишни отбори, включително и в "Левски". Тази промяна е направена с цел по-добро бъдеще за Левски. Очаквам да бъде подкрепена от всички", допълни Тонев.

Според него, целите пред Петрович са ясни: "шампионска титла, купа на България, максимално добро представяне в Европа."  

Има поставено изискване и да бъдат развити младите футболисти - български и чужди. Както и собствените треньорски кадри. 

Накрая Иво Тонев завършва с едно от любимите си слова: за обединение на всички левскари. Клубът само така може да успее. Предстои тежък сезон, в който целта е титлата, и тя може да бъде постигната само при единение, зове бившият локомотивец.

Тонев предпочита да не отговаря на предупрежденията на тръста "Синя България", член на УС, че бъдещето на клуба е под въпрос, че финансовият ангажимент на собствениците е недостатъчен и че "Левски" се издържа от кредити.

"СИНЯ БЪЛГАРИЯ": БЪДЕЩЕТО НА "ЛЕВСКИ" Е ПОД РИСК 

Цялото интервю, можете да видите по-долу: