Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за предсрочни избори на състоялия се днес възпоменателен митинг-събор за Възродителния процес в местността "Аязмото" край дуловското село Руйно, предаде радио "Дарик".

Според Карадайъ централната власт е в криза и "чрез езика на омразата се опитва да прикрива своята некомпетентност и своята немощ". Карадайъ смята, че управляващите са заложници на една коалиция, която не се приема добре от Съвета на Европа. Той заяви, че в държавата не може да се говори за стабилност без ДПС и не може да има стабилност, когато дори от трибуната на Народното събрание се лее езикът на омразата.

Митингът-събор бе посветен на 27-ата годишнина от майските събития по време на т.нар. Възродителен процес в Дуловския район. Тогава на демонстрация излизат над 3000 души. При опит да влязат в Дулово около 200 жители на селата Черник, Вокил, Овен, Окорш и Паисиево са спрени от кордон милиционери и се стига до ръкопашен бой. Със сила са разпръснати и демонстранти в селата Босна, Правда, Искра, Бащино, Дичево, Суходол.