"Впечатлен съм много от стадиона и от всичко в "Спортинг" (Лисабон), досега не бях виждал такова нещо", обяви Симеон Славчев в първото си интервю като играч на "лъвовете" - пред португалския вестник "А Бола". Вчера Мони сложи подпис под 5-годишен договор с клуба. Твърди, че трансферната сума за "Литекс" е 2,5 милиона евро, като може да набъбне още при определени постижения на халфа. А също така при следващ трансфер.

Интересното е, че освобождаващата клауза в контракта са космическите в момента за български футболист 45 млн. евро! Толкова трябва да плати друг отбор, ако поиска Славчев преди лятото на 2019 г.

"Казаха ми, че "Спортинг" има високи цели и иска да стане шампион. Аз мечтая за същото и желанието ми е да помогна на клуба. Как се определям като футболист? Аз съм играч, който снове между двете наказателни полета", рече Славчев. 

На въпрос за плъзналите из медиите в Португалия сравнения с аса на "Челси" Франк Лампард, 20-годишният талант отвърна: "Това ме ласкае, Лампард е голям играч, но аз искам да се развивам и да стана по-добър."

Полузащитникът се прибра в България и присъедини към лагера на националния тим за контролата срещу Канада в Австрия. Той ще се завърне в Лисабон след месец и половина, когато стартира подготовката на "Спортинг" за новия сезон. "Зелено-белите" ще играят в Шампионската лига.