МИРОСЛАВ МИЛКОВ
Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

 

Тази седмица Бойко Борисов откри завод в Ташкент и така стана първият български министър-председател, открил повече работни места в Узбекистан, отколкото в България.

***

НС отхвърли ветото на президента Плевнелиев върху текстовете, касаещи броя на изборните секции в чужбина. А предвестник на това решение се оказа следната битова случка: Бойко Борисов "тъка-тъка" се качи на покрива на къщата си в Банкя, настрои антената на тв СКАТ и си рече: "Вече к'вото кажат там - т'ва е!"

***

Самият президент Росен Плевнелиев пък обеща пред партньорите от САЩ, ЕС, НАТО и ООН, че ще направи всичко възможно да прекрати ядрената програма на Слави Трифонов.

***

"Въпросът за излизането на Великобритания от ЕС не е от компетенцията на Обикновено народно събрание, защото засяга основен
международен договор."

Из писмо на Росен Плевнелиев до кралица Елизабет Втора.

***

Тази седмица турски пилот на Ф-16 за малко да свали облитащ над българо-турската граница самолет - пилотът видял на борда на самолета Валери Симеонов и го помислил за руски...

***

Задържаният за организиране на престъпна група, рекет и лихварство кмет на Галиче Ценко Чоков заплашил полицаите от ГДБОП с думите: "Ще си платите с лихвите за това!"

***

Бойко Борисов, Борислав Михайлов и Гриша Ганчев стартираха благотворителна кампания под надслов:

"Изяж "Чавдар" Етрополе и "Литекс" - спаси ЦСКА!"

***

По време на юбилейния мач на Христо Стоичков, по телефона са се чули Ромарио и Диего Марадона:
- Абе, Ромарио, Ицо дали ще ни прости, че не сме на мача?
- И аз т'ва се чудя, дон Диего.
- Апчих! - кихнал Марадона.
- 882 - 18 - буква "с".
- Стоичков ме споменава...
- Апчих! - кихнал Ромарио.
- 990 - 18 - "с". И не само мене, и не само мене!

***

Минути преди началото на футболния празник, озаглавен "50 години номер 8", треньорът на "Отбора на Стоичков" Димитър Пенев давал в съблекалнята последните си наставления:

"Момчета, аз треньор на 20-и век състава за мача ще кажа, кои ще ги вали първото полувреме. Рюштю вратарчето - резерва, почва португалчето. Отзад са румънецът с холестерола и италианецът с високото кръвно. В средата - тоя, дето на Сливенград кмет беше и Балъка от града на цар Иван Асен Две. Напред почваме с Илиян Раев и тоя, дето трябва да одобри състава. Второто полувреме ще пусна Барбуков, лявото крило от Враца и Бончо Генчев от студиото на Шампионската лига. Кубчев, задача персонална имаш, да
пазиш лично трябва Иван Самурая от Чили или Жан-Пиер-Шопен - който играе. Последните хора да внимават и за Тото Скилачи. Аз играя "6 от 49" с едни и същи числа: 1 - заради любимия ми вратар Боби Танцьорчето; 2,3,4 - заради Тони Стораров; 5 - заради любимата ми група "Тролей номер 5"; и 94 - заради САЩ'94."

***

Нешка Робева отказа орден "Стара планина", което означава, че този орден вече е по-евтин и от Бареков.

***

- Ало, Гошко, баба ти се обажда. Какво ви се падна на матурата?
- Ами, писахме за дядо Йордан Герака, бабо.
- Кой беше този, бе бабе, че съм забравила?
- Йордан Герака, бабо, е известен с това, че собствените му деца го поболяват и му разкатават фамилията.
- Ааа, бабе, това не е Йордан Герака, това е Али Реза!

***

- Аз съм вегетарианец и от животинските продукти ям само българско сирене.
- Ооо, значи си си чист веган!

***

Актрисата Анджелина Джоли стана университетски преподавател и още в първия си ден в университета осинови кандидат-студент със светлосин костюм.