Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че в Реформаторският блок няма лидер, защото всеки иска да е лидер. Цветанов изнесе реч пред близо 200 младежи от младежките структури на партията в София и областта, които участват в Регионална академия за развитие на управленски умения.

"Когато има обсъждане на важни въпроси, ние реално не знаем кой трябва да поеме ангажимент за предприемане на конкретни законодателни инициативи. Често се получава така, че Реформаторският блок се отказват внезапно от дадена предварително приета позиция и никой не носи отговорност за това. Това показва липса на идентичност. Отсъствието на лидерство в Реформаторския блок демонстрира, че всеки там иска да е лидер", коментира Цветанов.

Според зам.-шефа на ГЕРБ увеличаването на влиянието на партията в страната прави управлението на държавата още по-стабилно. Той изтъкна, че се наблюдават процеси на целенасочено саботиране на политическия процес от редица организации.

"Когато започнахме програмата за саниране, веднага се появиха такива хора, които да попречат на реализацията на тази добра инициатива. Беше много трудно, но проведохме редица срещи с местната власт и с гражданите, за да убедим хората да осигурят достъп до домовете си, за да обновим жилищата им безвъзмездно", каза Цветанов.

И допълни, че от БСП са лъгали хората, че след края на програмата ГЕРБ ще вземе техните жилища или ще ги задължи да плащат.

БОРИСОВ: САНИРАНЕТО МИ СЕ СТРУВАШЕ АБСУРДНА ПОЛИТИКА

"Но когато завършихме първия саниран блок в Благоевград, хората наистина ни повярваха и процесът продължи с по-бързи темпове. Днес програмата се изпълнява отлично и са налице първите готови блокове в части от цялата страна", похвали се Цветанов.

Според него ГЕРБ е направил толкова много за хората, че те са започнали да го приемат като даденост.

"Когато поехме управлението в София, начело с премиера Бойко Борисов като кмет на столицата, се оказа, че всичко е било раздадено на познати и партийни лица. А днес имаме паркове, нови детски градини, подобрена инфраструктура, метро, Южна дъга на Околовръстния път. Всичко това е благодарение на постоянната работа на кмета Йорданка Фандъкова, на нейния екип и на общинските съветници от ГЕРБ в София", подчерта Цветанов.

Според него ограничението за създване на до 35 секции във всяка страна от чужбина е справедливо и реалистично.