Златомир Иванов – Златко Баретата, беше оправдан по обвинение за ръководене на организирана престъпна група за наркотици. Това реши първоинстанционният специализиран наказателен съд, който гледа процеса срещу Баретата и още девет души.

Баретата, Ивайло Борисов - Ториното, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Петър Цветанов, Тодор Цветанов, Добромир Добрев и Галин Лазаров са подсъдими за участие в организирана престъпна група, разпространявала наркотици от есента на 2011 г. по Южното Черноморие, в София и Казанлък. 

Златомир Иванов е оправдан както за ръководене на групата за наркотици, така и по обвинение за противозаконно присвояване на "Мерцедес Е 500". Оправдани са и соченият за близък до Баретата Ивайло Борисов – Ториното, който бе подсъдим с него и по приключилото вече дело, както и Златко Гочев.
Тихомир Стоянов също е оправдан за участие в групата, но е признат за виновен за държане на хашиш с тегло 1.12 грама, за което е наказан с "глоба" в размер на 1 000 лв. Оправдан за участие в наркогрупата е и Добромир Добрев, но той е осъден за държане на наркотици с цел разпространение – на 6 г. затвор, които трябва да изтърпи при строг режим и глоба от 10 хил. лв. За невинен за участие в престъпната група е признат и Галин Лазаров. По обвинението му за притежание на наркотици с цел разпространение обаче е осъден на 4 г. затвор и 10 хил. лева глоба.
Специализираният наказателен съд призна за виновен за участие в групата за разпространение на наркотици Стефан Грозданов и го осъди на 5 г. затвор при първоначален строг режим. Петър Цветанов е осъден на 3 г. и половина "лишаване от свобода", а Тодор Цветанов – на 4 г. шест месеца. Кристиян Лалев получи условна присъда от 3 г. с 5-годишен изпитателен срок.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния специализиран наказателен съд в 15-дневен срок.

Преди дни Баретата беше осъден на 6 г. затвор по друго дело, но няма да влиза зад решетките, защото е излежал срока под домашен арест.