"Кока-Кола" се опитва да върне на мода "връщането на бутилки" в България. Само за българския пазар компанията лансира своята едноименна напитка в стъклена бутилка от 750 мл, която при връщане в магазина "струва" 50 стотинки. Но от празни бутилки няма да станете богат, както в тв рекламата на компания за бързи кредити. Офертата е валидна само ако купите пълна бутилка. Така цената на напитката е 1,19 лв., докато иначе препоръчителната цена на безалкохолното с включена бутилка е 1,69 лева.

"ЗАГОРКА РЕТРО" УВЕЛИЧИ ПАЗАРА НА БИРА В СТЪКЛЕНИ БУТИЛКИ

Новата бутилка е лансирана по случай 20-годишнината от откриването на производствения център на "Кока-Кола" в Костинброд и е част от инвестиция за 5 млн. лева.

Компанията за първи път представи и доклад за социално-икономическото въздействие на "Кока-Кола" в България през 2015 г. Според него пряката добавена стойност на системата, която включва и производителите на суровини, търговците, ресторантите и всички по веригата, дава общ принос от $283 млн. евро в българската икономика

Продажбите на безалкохолните напитки на групата осигуряват и значителна част от бюджетните приходи, като осигуряват в хазната $115 млн., което е 0,9% от всички данъчни и акцизни приходи.

Бизнесът на "Кока-Кола" в България се състои от 5 юридически лица. През 1992 г. в България се основават местните офиси на "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" ("Кока-Кола ХБК") - компанията, която произвежда и продава напитките, и "Кока-Кола България" - дружество, което е пряка собственост на Coca-Cola и което продава концентратите и сиропите за производство на напитката.

През 2004 г. "Кока-Кола ХБК" открива първия си център за споделени услуги в областта на информационните технологии - "Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисиз", а през 2011 г. основава и втори такъв център - в областта на финансите и човешките ресурси - "Кока-Кола Бизнес Сървисиз Организейшън". През 2013 г. компанията Coca-Cola Enterprises също избра София за свой център за споделени услуги в областта на финансите, като основа в в България дружеството "Кока-Кола Ентърпрайз Шеърд Сървисиз".

За петте компании в България работят общо 2100 души, но чрез системата на доставчици и търговци, свързани с дейностите на "Кока-Кола" са общо 19 900 човека - около 0,6% от работната сила в страната.