Ние не сме артистичен тандем, за да се харесваме на публиката.

Така двамата съпредеседатели на Патриотичния фронт - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се определиха тази сутрин в бТВ. Те се обидиха на настойчивите въпроси дали оттеглянето на АБВ и трусовете в Реформаторския блок "вдигат цената им".

Симеонов, който като че ли изглеждаше по-обиден от двамата, каза, че не са "тука, да се пазарим и не сме, за да постигаме някакви ниски цели и облаги и постове". 

"Ние сме ценни, но ние сме и предвидими. Това ни е всъщност ценното. Ние не се пазарим", описа ситуацията и Каракачанов.

По повод забележката на водещата, че се возели в един хеликоптер с Бойко Борисов Симеонов реагира, че не са били във вертолета да ядат калмари, а да огледат оградата по границата.

"Ние затова бяхме с Борисов - много рядко се виждаме иначе с него.

Какви да са ни отношенията?! ... Ние сме законодателна власт, г-н Борисов е наш подчинен – ние решаваме, той изпълнява, това е положението", описа ситуацията Симеонов.

По повод офертата на Волен Сидеров да излязат с обща кандидатура за президент, собственикът на СКАТ призна, че двамата с кума му не си говорят, но Каракачанов е нещо като посредник, защото той общувал със Сидеров.

"Той ли е доброто ченге", попита водещата, което накара единият патриот да защити колегата си, чието име така нетактично беше етикетирано.

"Оставете ги тия щампи", подскочи Симеонов. 

И двамата декларираха, че са склонни да седнат в името на България с всички партии на маса, с изключение на ДПС и ДОСТ. Т.е. - имат оферта от "Атака", на която още не са отговорили.

- Щеше ли да ви има, ако нямаше ДПС - попита водещата.

- Естествено! Ние сме си създадени и сме родени, и сме възпитани като патриоти, обобщи Симеонов.

А Каракачанов завърши с перифраза на Кенеди: "Не си направил нищо, ако не си направил всичко за България".

На това, че накрая от телевизията (която днес организира масово почистване в цялата страна) им подариха ръкавици за чистене, Валери Симеонов ентусиазирано отговори.

"Ще извършим политическо прочистване с тия ръкавици!"