Минаха почти два месеца от изтриването на всички видео карикатури на Чавдар Николов от сайтовете на Нова телевизия и прекратяването на договора с художника. Тогава, веднага след излъчването на сутрешния блок „Здравей, България“, притежаваният от Нова сайт за видео споделяне Vbox7 изтри целия канал на Чавдар Николов, а чак в края на деня от медията обясниха, че договорът с карикатуриста е изтекъл и няма да бъде подновен.

НОВА СВАЛИ ВИДЕО КАРИКАТУРА С БОЙКО БОРИСОВ, ДИНКО И СВИНСКА ОПАШКА

Последната излъчена карикатура показваше Хан Аспарух под развята конска опашка, а след това Бойко Борисов, Динко и Перата под развята свинска опашка. Това накара Нова телевизия да декларира, че не се е поддала на политически натиск, а самият Борисов обяви, че не се е обаждал и че ще публикува в личния си фейсбук профил всяка своя карикатура. (тук е моментът да припомним, че Борисов спря да изпълнява това свое обещание – б.р.)

В последния брой на вестник „Стършел“ главният редактор Михаил Вешим дава ново обяснение на случая:

„Тогава всички бяха убедени, че Бойко Борисов се е обадил на шефовете на Нова. Премиерът излезе пред медиите и се закле, че не е звънял на никого. Но не му повярваха – и ние в това число. Бяхме убедени, че е той – такъв е стилът му – авторитарен. Не обича да го рисуват карикатуристи, звъни по телевизионните студия, за да се кара, ако някой посмее да го критикува.

Но днес искаме да му се извиним за случая „Свински опашки” – Бойко Борисов е невинен.

Той не е звънял на ръководството на Нова.

От сигурен източник „Стършел” научи как е станал скандалът.

Преди да излъчат карикатурата на Чавдар Николов, в прегледа на печата водещите са показали друга карикатура – на Комарницки от вестник „Сега”. На нея главният прокурор притеснено казва на премиера: “Сънувах, че сме овързани със свински опашки.”, а премиерът отвръща: “Черва, Цацаров, свински черва”…

Това е предизвикало гнева на прокурора от картинката - вдигнал телефона и се е скарал на шефовете на Нова. А те, разбрали - недоразбрали, раболепно свалили карикатурите на Чавдар Николов и прекратили договора му“, пише на първа страница на хумористичния вестник.

На 14 април карикатурата на вестник „Сега“ е точно описаната, а творбите на Христо Комарницки намират редовно място в прегледа на печата в сутрешния блок на Нова телевизия.