Волен Сидеров отново демонстрира катарзиса си в ефир.

Пред Нова телевизия той заяви днес, че е готов да се разбере с Патриотичния фронт. Същото атакистът обяви и в сряда по Би Ти Ви.

"Гледам стратегически - какво ще стане с патриотичния вот на следващите избори. Не може да се живее в омраза с подобна на тебе партия. Повечето техни избиратели са бивши наши. Човек трябва да може да победи себе си", смирено обяви лидерът на "Атака".

И продължи:

"Бих подходил с извинение, ако той (Валери Симеонов - б.р.) или някой от неговите колеги се чувстват засегнати през годините. И можем да минем към общи действия."

Катарзисът обаче едва ли ще помогне на Волен Сидеров, коментират запознати. Ако сега има избори, "Атака" може и да не влезе в парламента. Именно затова той търси обединение с хората на Симеонов.

Самият националист отговори на въпрос на водещите на какво се дължи неговият катарзис.

"Коренната разлика не може да бъде достоверна и реална. Това, че съм в това студио, също е преосмисляне. Но признайте, че още от влизането ми в парламента през 2005 г. бях мишена на атаки и черна пропаганда."

След което премина към инцидента в НАТФИЗ.

"НАТФИЗ не е ли политическа институция? През 2013 г. те бяха част от Майдана, който казваше: "Долу Сидеров".

Споразуменията по петте дела, при които Сидеров се призна за Виновен, е било защитен ход от негова страна. Трябвало да се направи компромис, защото не всеки би издържал срещу него да се точат толкова време толкова дела. Така например делото за магистрала "Тракия" по обвинение в нападение срещу Павел Чернев се е точило 2 години и половина.

"Те завършиха с оправдание. Но какво ми струваше! Сега ми подредиха 5 дела, разбрах, че се готвят още две. Щеше да ми струва още не знам колко години", каза Сидеров.

Срещу него били настроени някои чужди посолства, най-вече това на САЩ. Сидеров припомни скандала си отпреди няколко години с тогавашния посланик Джеймс Уорлик. Националистът на шега поканил дипломата САЩ да си платят за базите у нас. Уорлик първо казал, че ще унищожи Сидеров, а после се поправил с думите "САЩ ще те унищожат."

"В това посолството смятат, че съм враг. Аз не съм враг, а съм израсъл с американската литература", похвали се водачът на "Атака".

След което разговорът отново се върна към политиката. Запитан дали би се кандидатирал за президент на изборите наесен, Сидеров отвърна:

"Ако "Атака" играе отделно - да. Ако се стигне до общо действие, по-скоро ще се мисли за някаква обща кандидатура."

Дали би застанал зад Валери Симеонов, попитаха водещите.

"Тъй като днес е денят на честността, ще им предложа да направим стъпка встрани от лидерското, вождисткото, да поканим хора с обществен авторитет."

Бившата депутатка Деница Гаджева, с която Сидеров съжителства и от която има дете, категорично няма намерение да се връща в политиката. Този период от живота й не я очаровал.

"Тя иска още деца, категорично. Аз също. Това е пример за решаване на демографския въпрос", изтъкна националистът.

Накрая той заяви, че се надява скоро да приключи официалния си брак с Капка Георгиева.

За довиждане Сидеров бе попитан дали е готов да се извини и на нея. Той отговори, че ако това стане, нека бъде извън медиите.