Четиримата членове на АББА пяха един до друг за първи път от повече от 30 години в Стокхолм този уикенд.

В неделя, на частна галавечер в чест на 50-годишнината от първата среща на Бьорн Улвеус и Бени Андершон, към двойката се присъединиха Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста. Освен разговори за кариерата им, музикантите изпълниха и своя хит от 1980-а Me and I, пише шведският вестник „Експресен“ – събитие, което повечето почитатели на АББА никога не биха предположили, че ще се случи.

Импровизираното изпълнение според изданието започнало, когато Люнгста и Фелтскуг рецитирали песента като заслуга на Андершон и Улвеус, преди и другата половина от АББА да се присъедини към тях и да направи събирането официално. Видео на събитието все още не се е появявало, но в социалните мрежи се появиха снимки.

Въпреки че последното турне на групата бе през 1982-а, четиримата за последно бяха видени заедно в Стокхолм за откриването на развлекателната програма „Мамма Миа! Партито“ през януари тази година.

Въпреки че понякога имат индивидуални изпълнения, групата – съставена от две женени в миналото двойки – реши да не се събира за влизането си в Залата на славата на рокендрола през 2010-а.

Пред „Експресен“ Люнкста коментира настоящата им среща:

„Беше изключително! Много емоции. Направихме пътуване през историята си. Бени и Бьорн в частност. Беше много носталгично“.

„Направихме си почивка през 82-а и тя беше замислена като такава –каза през 2014-а Улвеус. – Все още е почивка и така и ще си остане. Никога повече няма да ни видите на сцената.“

Площад "Славейков"