Брайън Джонсън от легендарните  AC/DC е готов да се върне на сцената след изпитанията на нов монитор за носене в  ухото, който дава по-силен и добър саунд, същевременно намалявайки риска от увреждания на слуха. Това съобщава guitarworld.com.

Както е известно, Джонсън спря да концертира с бандата в началото на март тази година, след като лекари го предупредиха, че има огромна вероятност да загуби слуха си.

ГЛУХ ЛИ Е БРАЙЪН ДЖОНСЪН ИЛИ ВИКА, НО В AC/DC ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ

Устройството, базирано на нова технология, се нарича Ambrose Diaphonic Ear Lens (ADEL). То действа като второ, синтетично тъпанче в ушния канал, което абсорбира само вредното звуково налягане, предпазва самото ухо, а в същото време позволява на по-слабите шумове да звучат по-силно и много по-добре.

Негов "баща" е Стивън Амброуз, който през май отправи открито видеообръщение към Джонсън, канейки го да използва джаджата:

Моля те, не спирай! Помощта идва, каза Амброуз

След осъществената среща между двамата Джонсън бе повече от възхитен:

"РАБОТИ. Това просто работи напълно и не можеш да го оспориш. Наистина бях изумен и развълнуван да мога да чуя музика отново, да слушам музика така, както не съм от няколко години“, обяви Брайън Джонсън в специално изявление.

Той допълни, че няма търпение тази технология да бъде направена в толкова умален размер, че да може да се използва във всекидневния живот – в нормална комуникация, шумен ресторант и изпълнение на музика на сцената.

Сега "топката" остава в AC/DC - важно е само какво ще решат Ангъс Йънг и компания. Групата междувременно назначи за певец Аксел Роуз от "Гънс енд Роузес", който продължи световното им турне.

Сигурното е, че Ангъс Йънг обяви намеренията си да не се пенсионира скоро.

А ето и една невероятна For Those About To Rock (We Salute You) от последното засега шоу на Брайън с бандата - 28 февруари т.г. Записът е любителски, но може да се окаже исторически.