Няма основание да се говори за сближаване между Патриотичния фронт и "Атака". Това заяви пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Коментарът му бе по повод инициативата на лидера на "Атака" Волен Сидеров за общ кандидат президент и дори общо явяване на следващи парламентарни избори между двете формации.

СИДЕРОВ КЪМ СИМЕОНОВ: ДА НЕ СИ МЕРИМ...ХИМИКАЛКИТЕ! ДА ВКАРАМЕ ЗАЕДНО 50 ДЕПУТАТИ

"Предстоят разговори. Готови сме да седнем на масата за преговорите с всички български партии, освен турските партии ДПС и ДОСТ. Не мога да бъда непоследователен", каза Симеонов.

Но допълни, че не може да се говори за сближаване. Той даде за пример изказването на депутатката от "Атака" Магдалена Ташева по повод доклада на оглавяваната от него временна комисия за състоянието на енергетиката. Ташева бе недоволна, че в този доклад е отделено много място за критики срещу "Газпром".

"Изказването на г-жа Ташева показва, че нямате основание да употребявате понятието "сближаване". Предстои разговор, нищо повече. Ние сме малко по-различна категория. На мен това не ми харесва, на нея може би й харесва. Газ се произвежда и на други места в света. Доскоро най-скъпата газ в Европа беше от братска Русия към братска България", обясни Симеонов.

Лидерът на НФСБ определи стрелбата срещу Димитър Желязков - Митьо Очите като "тъжна и опасна за туризма новина"

ФИНАЛНО: СЪСТОЯНИЕТО НА МИТЬО ОЧИТЕ Е НЕСЪВМЕСТИМО С ЖИВОТА

"Страхувам се, че това ще повлияе на очаквания силен туристически сезон. За мен Бургас е един от най-мутренските градове в България. Там никога е нямало някаква голяма доминираща групировка, там най-големите герои са кварталните мутри", допълни той.

После определи Несебър и Поморие като "два малки Джурасик парка, разсадник на престъпност". Според Симеонов всичко това се знае от местните полицаи и прокурори, но по различни причини те не предприемат активни действия.

ПОЛИНА КАРАСТОЯНОВА НАПУСНА ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ

За пореден път Симеонов изтъкна, че Полина Карастоянова е била освободена от всички постове в комисии, тъй като си е позволявала да вкарва лобистки закони, които не са съгласувани с парламентарната група.