Нещо историческо се случи за футбола часове преди откриването на "Евро 2016" - дългогодишните врагове Пеле и Диего Марадона "заровиха томахавката" и се прегърнаха по време на демонстративен мач в Париж.

ВИЖТЕ ПО КОИ ТЕЛЕВИЗИИ ЩЕ СЕ ГЛЕДАТ МАЧОВЕТЕ НА "ЕВРО 2016"

Няма значение, че и двамата не са европейци - считани са за най-великите в историята на играта. Дълги години обаче Пеле се отнасяше пренебрежително към Дон Диего. Който пък оспорваше прозвището му Краля на футбола и не искаше да го признае като №1. Публичните подмятания един към друг в медиите са десетки.

Вчера обаче бразилецът и аржентинецът демонстрираха топли отношения по време на събитие на един от спонсорите на шампионата - марката за часовници Hublot, в "Пале Роял" във френската столица. Беше двубой на малки врата под наслова "Мач за приятелство", имаше "Отбор Пеле" и "Отбор Марадона".

В тима на бразилския №10 личаха Дида, Рио Фърдинанд, Фернандо Йеро, Ернан Креспо и Бебето. Пеле беше по екип, но не игра, за разлика от Марадона, който отново показа умения на терена.

В състава на аржентинеца бяха вратарят Перуци, Давид Трезеге, Чиро Ферара, Марко Матераци и Кларънс Зеедорф. 

Двете величия си благодариха един на друг и оцениха ролите си във футбола. Позираха за снимки и усмивките не слизаха от лицата им. Бяха събрани и средства за благотворителна кауза за деца.

Това бе най-добрата прелюдия преди откриващото се тази вечер европейско с мача Франция - Румъния на "Стад дьо Франс". Началото е 22:00. Домакините затягат мерките за сигурност, а охраната става все по-голяма. Поради всичко това поне в Париж липсва тръпката, трудно могат да се видят големи групи фенове на едно място. Въпреки това французите се надяват запалянковците да почнат да се отпускат с течение на шампионата.

Снощи в Марсилия едва не се стигна до сблъсъци между английски запалянковци и емигранти. Британците сами потърсиха сблъсъци в някои от крайните квартали, скандирайки "Къде си, ИДИЛ".