Ким Чен Ун бе спипан да пуши навръх кампанията срещу цигарения дим в Северна Корея. При това диктаторът бе хванат на кадро от собствената му държавна телеграфна агенция. И още - в двор на училище, превърнато в детски лагер в столицата Пхенян. Там вождът даваше ценни съвети на подрастващото поколение, а пионерчетата чинно ръкопляскаха.

Кампанията срещу тютюнопушенето започна през май в тоталитарната държава. Наредено бе на фабриките за цигари да сложат предупредителни надписи на кутиите за вредата от тютюна. По държавните медии всеки ден се разяснява колко лош навик е пушенето и как истинският комунист трябва да се откаже от вредната привичка.

Разкрити са и няколко научни центъра в страната за борба с тютюнопушенето.  Сочат се редовно и примери как много хора са захвърлили цигарите, повлияни от предаванията по телевизията, в които се разясняват вредите за здравето от цигарения дим.

Всичко това обаче явно не важи за любимия вожд, който демонстративно пуши дори и когато дава наставления на децата. Естествено никой досега не се е осмелил да му каже, че така дава лош пример и подкопава усилията на трудовата партия в борбата с тютюнопушенето.