Премиерът Бойко Борисов откри болницата "Уни Хоспитал" в Панагюрище, която се представя като "Новото панагюрско съкровище". Модерният лечебен конгрес е инвестиция на община Панагюрище и компанията "Асарел Медет" на бизнесмена Лъчезар Цоцорков.

ОРЕШАРСКИ РАЗДРАЗНЕН: ЗА МЕДИЙНАТА МОЩ НА ПЕЕВСКИ ПИТАЙТЕ БОРИСОВ

Премиерът си "приписа" цялата инвестиция в болницата и не пропусна да му отвърне на поредните критики на експремиера Орешарски. Ето извадки от аудиозапис от събитието, изпратен от пресслужбата на кабинета: 

- Това което правиме ние, е видимо. Можеш да го пипнеш, хората да се лекуват, да се движат, и всичко това, естествено, е от борбата с контрабандата, щото събрахме повече приходи в бюджета. Аз на Цоцорков и на докторите им казах, ако нямаше тези по-големи приходи, всичко това нямаше да можеме да го дофинансираме. Обаче виждате хората колко му се радват, най-доброто в Източна Европа... И се надявам, дай Боже да няма болни, но на който му се случи, да му предложиме най-доброто в света. И затова са се обединили община, бизнес, държава, за да може от най-болния народ в Европа да направим най-здравия.

- Като говорим за бизнес, днес Орешарски каза, че вървим по сценария на Гърция.., пита го журналист.

Борисов го прекъсва бързо:

- О, моля ви се. Вижте, с един изгонен от народа премиер, едвам една година изкарал, да ме изгубите времето, просто е несериозно. Считам го за обидно. Аз неговите лъжи съм ги слушал една година, какво да го коментирам. Не ми се занимава въобще с него.

- Смятате ли още, че стрелбата в Слънчев бряг е махленска свада - друг журналистически въпрос.

- Сега, с глупостите не ми се занимава. Казах, че този инцидент в момента, който се случи, е бил внезапен. След това министърката обясни, обясни, обясни. Така, че, по наше време разследван, по наше време време вкарван в затвора... какво повече да кажеме по тази тема. Е, сега в Гърция е убит един от най-големия им медиен бос. Айде отворете, вижте техните медии дали сега във времето на туризма как и по какъв начин е отразено. Направете сравнение.

17 млн. от приходите трябва да дойдат до края на годината в тая болница, за да бъдат хората щастливи и здрави. По времето на Орешарски нямаше шеф на митниците. Помните ли? Изпитвах една ваша колежка да каже кой е шефа на митниците и не знаеше. И то национална телевизия. Не помните ли, че имаха вътрешен министър за два часа, заместник-министър, който чете сега декларации в парламента срещу мене. За два часа и си го махнаха.

А банките, които събориха? Вие помните ли репортажите си от Общинска банка в София? Искаха ли да я съборят и нея? Само за това трябва да бъде разследван. Добре, че общината яка, и ние бехме яки, та удържахме тоя  напън.

Като КГБ щеше да падне Общинска банка. Помните ли, как заградиха с жандармерия, кой я прати, Орешарски, той е премиер.