Швейцария победи Албания с 1:0 във втория мач от европейското във Франция - от гр. "А". Това беше дебют за албанците на голямо първенство. Освен със загуба, той ще се запомни и с червен картон, първи на "Евро 2016". Капитанът на "орлите" Лорик Цана си заработи изгонването в 36-ата минута за игра с ръка при голова ситуация пред собствената си врата. А преди това получи и жълт картон.

А Швейцария поведе още 5-ата минута, когато Фабиан Шер откри в глава. Като за дебют обаче албанците направиха добър мач, още повече близо час игрово време бяха с човек по-малко на терена. Те създадоха 3 чисти голови положения, като в два от случаите изтърваха сами срещу вратаря.

В 86-ата минута току що влезлият като смяна Гаши бе изведен очи в очи със стража на "кръстоносците" Зомер, но не успя да го преодолее. А преди това Швейцария пропусна няколко пъти, с което щеше да "затвори" мача.

Двубоят ще влезе в историята и с това, че противопостави двама братя - за първи път на европейско. Гранит Джака бе титуляр за Швейцария и бе избран за Играч на мача. Таулант Джака пък излезе за Албания. През второто полувреме той бе заменен и доста бурно изрази недоволството си.

В първия мач от групата снощи Франция измъкна 2:1 от Румъния. Така домакините и "часовникарите" имат пълен актив, за разлика от своите първи съперници. Следващите мачове в карето са Румъния - Швейцария и Франция - Албания.