Вярвате или не, фактът е факт - Стивън Тайлър ще издаде дългоочаквания си първи солов албум We’re All Somebody From Somewhere на 15 юли. Заглавието е подходящо за София, но явно и за миришещите на добитък готови да си пуснат диск в пикапа каубои...

Звездата на "Аеросмит" ще предложи 13 песни с кънтри привкус, записани с участието на Ти Боун Бърнет, Дан Хъф, Марти Фредериксен и Джейрън Джонстън, допълва. radiotangra.com. Не се чудете кой от тях свиреше хеви метъл - никой...

Заглавната песен ще излезе като сингъл още на 24 юни.

И ако вече сте паркирали 40-тонния си камион и си ядете бъргера в крайпътна кръчма, чуйте следната мисъл:


“През пролетта на миналата година отидох в Нешвил (този град за кънтри е като Димитровград у нас за попфолк жанра, б.р.) и започнах работа по този проект - разказва Тайлър.

Кънтри музиката е новият рокендрол. В нея не се пее само за поршета, кучета и безделие, а за нещо много повече. За това да бъдеш истински.”

Няма да спорим какви текстове има в рока...

Първият кънтри сингъл на Тайлър - Love Is Your Name излезе още през май 2015.

През януари тази година се появи и втори - Red White and You. Малка утеха е, че в парчето определено се прокрадват характерният почерк на гласа на динозавъра, роден през 1948 г. и нещо "палаво" от пулсацията на "Аеросмит.

По повод издаването на албума вокалистът вече тръгна на турне в Америка, което ще премине през 19 града.

Необяснимата любов на старички рок звезди към кънтрито оставя най-малкото въпросителни - дали пък тежкият камион с мангизите не е именно в "тираджийската" музика на Америка. 

Припомнете си само какви ги върши брилянтният натъпкан едновременно с памук и стружки глас на Крис Корнел...

Или другото от живите Техни Сиатълски Гръндж Величества - Еди Ведър:

 

Иначе "Аеросмит" го могат и така: