Българската национална телевизия отказа да излъчи предизборния клип на ПП Глас Народен в последния ден на официалната кампания.

Това съобщиха от партията на фронтмена на "Хиподил" Светослав Витков в профила на формацията във facebook. Оттам публикуваха и факсимиле с мотивите за отказа на БНТ. От "телевизията майка" се позовават на текст от Изборния кодекс, който забранява в кампанията да се накърняват добрите нрави и име на някой от останалите кандидати.

В самото видео група мъже, облечени с тениски с логото на "Глас народен", бият дузпата на окарикатурени Ахмед Доган, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов и Волен Сидеров.

"В клипа се съдържа както текста "Евроизроди", така и участници с маски - изкривени и карикатурни образи на български политици: министър-председателя Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Волен Сидеров, Бойко Борисов, което противоречи на добрите нрави, както противоречи и на самата идея на предизборната кампания - да се представят предизборните платформи на кандидатите, а не да се осмиват други участници в кампанията (напр. Сергей Станишев) и български политици", пише в писмото на БНТ до "Глас народен".

"Доколкото помня, клипът на БСП директно напада ГЕРБ и си върви в национален ефир. Как така не накърнява добрите нрави, не знам...", е написал под поста потребител във facebook, визирайки предизборно видео на левицата, в което лявото и дясното се дуелират.

Ето и факсимилето от писмото на БНТ:

Това не е единственият предизборен клип на партията, в който се бият дузпи на опонентите. В първия, който формацията пусна в социалните мрежи, Витков сам вкарваше голове на опонентите, изброени горе.