Депутатка от Бундестага направи предложение - да се забрани на турския президент Ердоган да минава границата и да влиза в Германия, съобщи Дойче Веле.

Размяната на остри реплики между германските депутати и турският президент Ердоган продължават. Вече 10 дни завоалирани и не толкова обиди се разменят между Турция и Германия, след като той нападна народните представители заради признаването на арменския геноцид от парламента.

Особено остър бе Ердоган към турските депутати в Бундестага, които обяви за предатели, кръвта им - за "вмирисана" и им каза да си направят кръвен тест - дали са турци. Именно една от тях - Севим Дагделен - прави предложението да не се пуска президентът.

"Всеки в Турция, който призовава към насилие срещу членове на Германския парламент, трябва да получи забрана да влиза в държавата", каза тя пред в. "Билд". "Това включва президента Ердоган."

Турски екстремисти дават 100 000 евро за главата на Дагделен след като тя гласува за признаване на Арменския геноцид. Турция очаквано реагира бурно на символичното решение, а дипломатическите отношения между двете държави поизстинаха.