Еврокомисарят Кристалина Георгиева не е обсъждана като вариант за кандидат за президент от ГЕРБ. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ. Той обаче за пореден път отказа да даде жокери кои са в кандидат-президентската двойка, на която ще заложат управляващите. Стана ясно само, че става дума за хора, които са в България.

От думите на Цветанов обаче се разбра, че който и да е кандидатът за държавен глава, който се обсъжда в момента, това можело да се промени. 

"Имаме варианти. Септември ще бъде един интересен месец, защото тогава ще започне предизборния период", заяви той. 

Цветанов коментира и случващото се в Слънчев бряг и стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите. Според високопоставения ГЕРБ-ер проблемите в региона с престъпността се дължали на уволнения на добри кадри на МВР по времето на кабинета "Орешарски". Не стана ясно защо година и половина по-късно това все още казус. Цветанов даде за пример уволнението на бившия шеф на МВР в Бургас Милен Димитров, бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев. И тримата вече са извън системата на МВР, припомни той.

Последната част на интервюто с председателя на ПГ на ГЕРБ водещият Антон Хекимян посвети на забавно-развлекателния жанр. Зрителите на сутрешния блок изгледаха любителско видео на Цветанов от най-високата точка на Китайската стена и изслушаха как саво самият Цветанов и депутата Делян Добрев били "достатъчно подготвени да се справят с тази непосилна задача - да изкачат стълбите". 

След подчертаването на физическата форма на събеседника, Цветанов трябваше да разкаже за рождения ден на премиера Бойко Борисов, който бе вчера. Оказа се, че рожденикът получил статуйка на Конфуции от Китай, защото "на тази възраст на Борисов (57 г. - б.р.) той е мъдър и може да бъде учител". Цветанов обаче отказа да обяви с коя сентенция на китайския философ е поздравил лидера си в 1 през нощта по случай празника му.