Емил Костов - така се казва шофьорът на Ауди А 6, който наби френския фотограф Пиер Марсов София заради засичане.

Бабаитът е привлечен като обвиняем за това, че по хулигански подбуди, е причинил на чуждия гражданин лека телесна повреда, съобщават от Софийската районна прокуратура.

ОТНОВО: И ФРЕНСКИ ФОТОГРАФ БЕ ПРЕБИТ ОТ ШОФЬОР

Костов е обвинен за това, че на 15.06.2016 г., около 11.20 часа, в гр. София, ул. „Марин Дринов“ 28, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, е причинил на пострадалия лека телесна повреда, като деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, вр. чл.130, ал. 1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до три години, поясняват от държавното обвинение.

Костов обаче надали кще получи такава присъда, защото от съобщението става ясно още, че не е осъждан към момента и спрямо него не се водят други неприключили наказателни производства. Още от прокурор му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ 500 лв.

Състоянието на Пиер е същото като вчера. Лекарите ми казаха, че му предстои наблюдение. Ударите са нанасяни в главата. Притесняваме се да няма проблеми със състоянието му в бъдеще. По телефона той ми каза само, че е бил бит и ме извика да му помогна. Зная, че всичко е започнало при ляв завой на „Ботевградско шосе”, разказа пред Нова тв приятелката на французина Боряна.