Психиатърът д-р Николай Михайлов даде висока оценка на премиера Бойко Борисов и критикува президента Росен Плевнелев във връзка с вчерашната ситуация с обясненията за т.нар. черноморска флотилия срещу Русия.

"Бойко Борисов заседна в политиката дълго. Тя влезе в него, той в нея, по специфичен начин си дружат във времето. В този смисъл не е за подценяване, защото неговият инстинкт, по който са говорени разни неща, предимно добри, проработи

блестящо, медийно изигра ситуацията за собствена полза", заяви д-р Михайлов в предаването "Лице в лице" на бТВ.

"Обратното, това което направи Плевнелиев с неговото колебание..., поведението на президента Плевнелиев по някакъв начин е много поучително за това как не трябва да изглежда българския президент", казва психиатърът.

БОРИСОВ, РУСИЯ, ТУРЦИЯ, И ЕДНА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

ВЛАСТТА В ОБЩ ГЛАС: ОБЩ ФЛОТ В ЧЕРНО МОРЕ? САМО В РАМКИТЕ НА НАТО

"Това, което направи Бойко Борисов, с неговите кратки, битовизирани реплики, но четливо прозвучали, е правилно. А не сигнал за защита от политици, които са се насочили към евроатлантическа кариера и в преследването ѝ са готови да преминат всякакви рубежи", съпостави Борисов и Плевнелиев психиатърът.

Д-р Михайлов коментира и поведението на новата лидерка на БСП Корнелия Нинова, която прави опити да се превърне в остър критик на управлението на ГЕРБ.

"Корнелия Нинова е амбициозен, човек, тя не е без качества, има интелигентност, ясен профил. Има биографията на човек, който е поемал отговорност и се е сражавал за себе си и собствената кариера. За това дали се сражава с него автентично или го прави, за да консолидира партията, да я изведе на избори и след това да преговаря с Борисов за коалиционно. споразумение, ще стане ясно след изборите", казва той.

"Тази игра на екстремална опозиция и коалиране в перспектива я познавам от късо разстояние, тя се нарича политическа игра. Отстрани за хората, които гледат, изглежда брутално, но отвътре за тези, които я правят, е професионално", обобщава експертът, който е сред основателите на ДСБ.